logo
Praktisch, persoonlijk en professioneel

 

20121030_portret_liselotte_huntink_10

Liselotte Huntink
In 1997 begon mijn diëtistenloopbaan. Medio 2006 zijn we met Voeding Vitaal van start gegaan, ik in De Bilt. Ik ga voor een persoonlijke begeleiding, waarbij ieder zijn eigen weg vindt om de veranderingen ook op langer termijn vol te kunnen houden. Het is mooi om te zien dat ook kleinere aanpassingen in het voedingspatroon effect hebben. Om gedrag m.b.t. eet- en leefstijl te kunnen aanpakken is, naast een praktisch advies, ook meer inzicht in de gedachten over eten en beweging nodig. Daarom zoeken we uit wat voor jou werkt.

 

Daarnaast  envind ik een goede samenwerking belangrijk en daarom ben ik aangesloten bij de huisartsen en zorgverleners van gezondheidscentra De Bilt.

> Aanbevolen link: www.ghcdebilt.nl

 

foto_ans

Ans Jansen Venneboer
Ik ben in 1990 afgestudeerd aan de Hogeschool Nijmegen in de studierichting Voeding en Diëtetiek. Vanaf die tijd ben ik als all-round diëtist werkzaam.

Vaak wordt de diëtist gezien als 'de mevrouw met het wijsvingertje die zegt wat ik moet eten'. Ik vind het een uitdaging om te laten zien dat je samen met de patiënt zoekt naar een eetpatroon dat bij de patiënt past en blijvend kan volhouden. Niet tijdelijk een streng dieet, want dat werkt niet op lange termijn. Ik heb spreekuur in Medisch Centrum Lopik en bij Huisartsenpraktijk Benschop.

 

ingrid

Ingrid van de Giessen
Ik ben in 1991 afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam in de studierichting Voeding en Diëtetiek. Vanaf die tijd heb ik in diverse ziekenhuizen en thuiszorgorganisaties gewerkt. Maar sinds 2006 ben ik  samen met mijn collega's met veel plezier Voeding Vitaal  gestart eerst in Soest maar Later in Baarn. Sinds 2019 is omdat de praktijk groeide mijn collega Pauline Kerkhoff erbij gekomen. En nu per 1 april is ook Henriette Veldman in onze praktijk werkzaam.  In de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat ik het belangrijk vind om mensen te informeren maar vooral ook te motiveren en te stimuleren. Zowel diabeten, mensen met overgewicht of ondergewicht, mensen met een te hoog cholesterol en kinderen met overgewicht  probeer ik op een positieve manier te begeleiden. Daarnaast heb ik mij de afgelopen jaren gespecialiseerd in voedingsproblemen bij kanker en heb ik veel ervaring op het gebied van voeding en darmproblematiek.  In Baarn heb ik spreekuur op maandagmiddag, dinsdag van 8.30-17.00 en woensdagmiddag van 14.00-18.00 in Gezondheidscentrum Oosterstraat op de Oosterstraat 1e. 

Ook doe ik huisbezoeken. Bezoek ook eens Facebook!

 

pauline

Pauline Kerkhoff
Ik heb sinds mijn afstuderen in 1998 in het Rijnstate Ziekenhuis en bij de Nederlandse Obesitas Kliniek gewerkt als diëtiste en bij het RIVM als voedingswetenschapper. Ik heb zowel Voeding en Diëtetiek in Nijmegen als Voeding en Gezondheid aan Wageningen Universiteit gestudeerd. In Soest heb ik het Succesvol Afvallen Instituut opgericht in 2009 waar ik met veel plezier mensen met overgewicht langdurig begeleidde.


Dat deed ik in nauwe samenwerking met een psycholoog en fysiotherapeut. Ik heb erna een boek geschreven over emotie-eten; Vol van Liefde/ Turning Fat into Love. Sinds 2019 ben ik werkzaam met veel plezier in de praktijk Voeding Vitaal. Ik hou van mensen en ik hou ervan om mensen te inspireren en praktisch te informeren. Diabeten, mensen met overgewicht of ondergewicht, mensen met andere chronische ziekten en kinderen met overgewicht  probeer ik op een positieve manier te begeleiden; zodat ze resultaten behalen die ze graag willen. Ik weet wat het is om met je gezondheid te struggelen en die ervaring helpt me om een nóg betere diëtiste te zijn. Ik hoop U snel eens te ontmoeten. 

Ik heb op maandag en woensdag spreekuur op de Oosterstraat 1e in Baarn

 

henriette_veldmanHenriëtte Veldman
In 1990 rondde ik mijn studie tot diëtist af. Na een aantal jaren in het ziekenhuis gewerkt te hebben, ben ik aan de slag gegaan in het bedrijfsleven. Na 15 jaar, een aantal functies en een paar bedrijven verder, besloot ik mijn oude passie als diëtist toch weer op te pakken. Ik heb enkele jaren een eigen praktijk gehad hier in Baarn totdat ik met mijn gezin naar het buitenland verhuisde. Maar het bloed kruipt toch weer waar het niet gaan kan en ben ik weer begonnen als diëtist bij Voeding Vitaal.


Tijdens mijn werk als diëtiste, merkte ik dat cliënten vaak gemotiveerd starten met een voedingsadvies, maar halverwege afhaakten of het traject succesvol afsloten en toch weer in oude gewoontes vervielen. Zo raar is dat niet, het vergt nogal wat om je voeding/leefstijl aan te passen, om wat voor reden dan ook. Wat je voelt, denkt en emotioneel ervaart, heeft ook invloed op je manier van eten en hoe je ermee omgaat. Hier wilde ik me meer in verdiepen. Na twee jaar toegepaste psychologie doe ik momenteel een tweejarige opleiding tot integratief counselor. Daarnaast richt ik mij voornamelijk op de huisbezoeken bij mensen die niet in staat zijn om naar de praktijk gekomen. Ik ben tevens sport diëtist, dus voor een advies rondom sport en voeding kun je ook bij mij terecht. Ik doe spreekuur op donderdag van 8.30 - 17.00 in de Oosterstraat en huisbezoeken zijn ook op dinsdag of woensdag mogelijk.