logo
Goed om te weten

In verband met het Covid-19 virus bieden wij onze intakegesprekken en vervolgconsulten ook telefonisch aan.

 

Behandeltijd

De behandeling door de diëtist bestaat uit méér dan alleen het gesprek met u in de behandelkamer. De diëtist voert bijvoorbeeld ook berekeningen uit, stelt een op maat gesneden voedingsadvies op en heeft mondeling en schriftelijk contact met uw arts. Die tijd maakt deel uit van de behandeltijd, ongeacht of u daar zelf bij aanwezig bent.


Afspraak afzeggenkiwi
Wanneer u een afspraak met de diëtist niet kunt nakomen, dient u dit minimaal 24 uur tevoren mee te delen. Laat u verstek gaan zonder het te melden, dan wordt er de voor u gereserveerde tijd in rekening gebracht. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.


Privacy
In de behandeling van de diëtist is uw privacy gewaarborgd. Alles wat u met een diëtist bespreekt, wordt vertrouwelijk behandeld. Een diëtist toont respect voor u en uw omstandigheden en streeft altijd naar een optimale samenwerking en het geven van duidelijke adviezen. Alleen met uw toestemming overlegt uw diëtist met collega’s of vraagt informatie op bij uw behandelend arts of hulpverlener. Door de nieuwe wetgeving is het nu noodzakelijk dat u een toestemingsformulier ondertekend. Dit formulier kunt u hier downloaden. Als het mogelijk is kunt u dit dan ingevuld meenemen naar het spreekuur. Mocht dit niet lukken dan het wordt u tijdens het spreekuur overhandigd en kunt u het daar invullen en ondertekenen.